Filmtrilogin Truth or Dare är en mångsidig berättelse. Den innefattar romansen, fantasy, action, erotik, men också en hel del mystik då tittaren behöver behålla fokuset för att förstå sig på handlingen som sådan och komma till egna slutsatser. Kort sammanfattat så vill Jayce att tittaren ska vara delaktig i filmen.


Hur man än vrider och vänder på det så är det just romansen som är den centrala delen i berättelsen. Kärleksförhållandet mellan Hope, som spelas av Anna Osadcha och White Moon Drake, som spelas av Jayce själv – är det som hela berättelsen kretsar kring. Ett förhållande som är oerhört stark och som de mörka krafterna försöker bryta. Detta gör att tittaren får se en svår kamp där Hope och White Moon Drake ständigt är på flyende fot och försöker klara sig i den ogästvänliga miljön.

Det som är så oerhört intressant och väldigt välgjort med filmtrilogin Truth or Dare är att Jayce inte är rädd för att provocera. Han gör det på ett mycket sevärd sätt. Hope, som är White Moon Drakes käraste, besitter en stor kraft över just White Moon Drake och beskyddar honom. Här har Jayce glidit ifrån den så klassiska skildringen där den manliga hjälten allt som oftast är den som beskyddar, något som ger berättelsen en helt ny dimension.

White Moon Drake (Jayce Landberg) i Jealousy / Victoria Film ©2021 www.victoriafilm.se

Det slutar inte där. I den andra filmen Jealousy, som utspelar sig på 1950 talet där samhället präglas av gängkriminalitet, har Jayce valt att ha en kvinnlig maffialedare (som spelas av Katriina Rosen) som berättelsens skurk. Jayce bryter mot normerna på ett lekfullt sätt och får tittaren att tänka och fundera kring de så oerhört viktiga samhällsfrågor som exempelvis jämlikhet.

I vårt samtal pratar vi också en hel del kring det arbetet som inte syns men som är oerhört viktig sådan för att en film överhuvudtaget ska kunna skapas. För det handlar inte enbart om att få ett manus på pappret och köra på. Den första utmaningen är att hitta lämpliga personer som kan spela sina respektive roller och få det att se trovärdigt ut. Den andra och minst lika viktig sådan, är att faktiskt ha ekonomin för att kunna bedriva en sådan omfattande satsning.

Här har Jayce verkligen fått anstränga sig, för inte har han ansökt om något stöd utan han finansierar allt med sina egna medel. Det finns en anledning till det, Jayce vill nämligen se till att han behåller friheten i sitt skapande, vilken naturligtvis skulle kunna äventyrats om han tog emot finansiellt stöd. Samtidigt nekar han inte till finansieringshjälp i framtiden. ”Jag säger inte att jag kommer tacka nej till nåt stöd om det dyker upp, men då måste det vara på ett sätt som är förenligt med min vision”.

Naturligtvis är själva teamet A och O i ett filmskapande. Inte ens det bästa manuset i världen kan bli något bra om skådespelarna underpresterar eller inte kan leva in sig i rollerna ordentligt. I vår intervju märker jag att Jayce har en väldigt bra team vid sin sida, där alla är delaktiga och ser till att Jayces vision framställs på ett så verklighetstroget sätt som bara möjligt.

Jayce berättar om vikten att välja rätt personer, ett arbete som är krävande och tar mycket tid. Bland de ca 250 sökande valde exempelvis Jayce Anna Osadcha till Hopes roll för hennes känslighet. ”Det är något speciellt med henne och vi fick en väldigt bra connection redan från början. Chriss Chross och Mikael Nilsson som spelar huvudskurkarna kompleterar också maffialedaren (Katriina Rosen) väldigt bra och Chriss har en Hitchcock utstrålning som jag föll för”.

Hope (Anna Osadcha) & White Moon Drake (Jayce Landberg) tar ett sista farväl under bron i Jealousy  / Victoria Film ©2021 www.victoriafilm.se

Jayce pratar också om den så viktiga kemin mellan skådespelarna, något som är oerhört viktigt för att filmerna ska se trovärdiga ut. Det handlar exempelvis om att få skådespelarna att spendera tid tillsammans för att få fram deras personligheter och skapa en viss relation. Den behöver inte alltid vara en bra sådan, för det handlar inte om att personer nödvändigtvis ska behöva fatta tycke för varandra. En del friktion kan faktiskt hjälpa i själva skådespeleri som sådan, lite beroende på vad för förhållande man har gentemot varandra i de olika rollerna naturligtvis.

Nu ska två filmer lanseras och en till skapas. Never Love Again och Jealousy är färdiga och kommer snart att göras tillgängliga på diverse streamingtjänster. Samtidigt jobbar nu Jayce med den tredje och sista filmen i trilogin Truth or Dare. Här kan ni nu ta del av trailern för den andra filmen i trilogin Truth or Dare, som heter Jealousy.

Copyright ©2021 Victoria Film / Jayce Landberg™  Source: www.victoriafilm.se

Ifall du inte har läst del 1 av intervjun med Jayce Landberg kan du nu göra det genom att gå in på följande länk.

Pratstund med Jayce Landberg – om karriären och filmtrilogin Truth or Dare – Del 1