Samuels musikintresse började i tidig ålder. Redan som liten gillade han att sjunga och spela instrument vilket han gjorde i ett band med några klasskompisar. Vid sju års åldern började han även spela piano, men i brist på tålamod när det kom till noter sadlade han om till trummor.

I fjorton års åldern förändrades en hel del för Samuel efter att familjen flyttat från Skåne ända upp till Stockholm. Det var också i Stockholm som karriären började på allvar. Han sökte och kom in på musikgymnasiet Rytmus, en känd musikskola varifrån ett flertal framgångsrika och kända musiker kommer från.

Under den tiden spelade Samuel mycket på gitarr och tog paus från själva sjungandet fram till efter gymnasiet. ”Jag tyckte det var jobbigt att sjunga under gymnasietiden då det kändes som att man stod naken på scen och alla bedömde en. Skulle jag få gå tillbaka i tiden hade jag försökt att inte tänka så mycket”, förklarar Samuel.

Vi pratar en del om Samuels förebilder, om hans idoler. Han berättar väldigt passionerad om låten Slide skriven av John Rzeznik och bandet Goo Goo Dolls’. ”När jag lyssnade på den så blev jag helt kär, jag fick så otroligt starka känslor”. Samuel inspirerades även mycket av bandet Coldplay och John Mayer. Och på den vägen började det. ”Jag fick inspiration och började sjunga mer”.

Vi går in på själva skapandet, en process som utan tvekan är det centrala i själva artistlivet. Samuel berättar om hur han går tillväga. Oftast spelar han in korta röstinspelningar på mobilen, men han berättar att det allra oftast inte blir något av dessa låtar. ”Där ligger bara hundratals rötsmemon men sen kan det vara låtar som jag kanske inte spelar in och som bara fastnar på minnet och fortsätter att dyka upp”. Det är just sådana som Samuel väljer att fokusera på, väljer att skriva färdigt. Därefter börjar han spela in på datorn och jobba med själva produktionen.

Samuel berättar om vikten att ha någon vid sin sida som kan hjälpa en framåt i själva skapandet. ”Ensam är inte stark”, säger Samuel. Han berättar att det hjälper mycket att ha med någon som bollplank, någon som man kan bolla idéer med och diskutera. Då går själva processen betydligt snabbare och slutresultatet blir mycket bättre. Samuel samarbetar exempelvis med Andreas Moe som är en etablerad artist från Stockholm och Warren Atwell från Irland som han skrivit sina kommande tre låtar med.

Samuel skapar mest låtar inom genren pop, mer konkret definierat singer songwriter pop. Fokus ligger mycket på pop melodier som är lätta att ta till sig som Samuel säger.

Vi pratar även om tematiken i Samuels låtar, om vad Samuel förmedlar och vill förmedla genom sina låttexter till lyssnarna. ”Jag tror att jag omedvetet skriver om saker som jag går igenom och genom hela min musikaliska karriär så har jag gått igenom mycket tvivel, mycket tvivel på mig själv men också mycket hopp. Jag har i perioder känt att det här är precis det jag vill och borde göra”, berättar Samuel. Låtarna handlar om att inte ge upp, att fortsätta framåt och våga vara sig själv. Men de tre nya låtar som Samuel precis ska lansera, de fokuserar på relationer och dess betydelse.

Samuel försörjer sig primärt genom att spela covers på företagsfester, privatfester och exempelvis bröllop. Fokus ligger därmed på live musik och uppträda är något som Samuel gjort framgångsrikt under flera år. Han har även varit med i TV och syntes exempelvis i Allsång på Skansen, där han uppträtt tillsammans med Carola.

Men naturligtvis har även han stött på en hel del hinder när den globala pandemin slog till i världen, även om det inte har varit på något sätt förödande för Samuel själv. ”Jag hade inte alls lika bra inkomst 2020 som 2019. Men det funkade ändå för ända sen jag började spela live så bestämde jag mig för att alltid ha en buffert”.

Samuel sökte även stöd hos Tillväxtverket, men har upplevt mycket strul i samband med ansökan. Samuel har fått pengar men besked gällande om han skulle få behålla dessa har tagit ett och ett halvt år och en hel del stöd vet han fortfarande inte om han kommer få behålla. ”Jag har fått bekräftat ett av stödet men stödet från 2020 är inte beslutat än. Jag vet fortfarande inte vad som kommer hända”, säger Samuel som tillägger att han är tacksam för stödet men hade hoppats på en lättare process.

Nu ligger Samuels fokus på att lansera de tre nyskapade låtar som snart kommer ges ut. Förutom detta kommer han att fortsätta med att spela på fester och andra tillställningar. Är ni nyfikna på Samuel och hans produktion?

Gå då in på följande länk för att lyssna på Samuel:

Samuel Gajicki på Spotify

Följ på Instagram:

Samuel Gajicki på Instagram

Här kan ni läsa mer om Samuel och vad han erbjuder. Här går det bra att boka, så om ni planerar en fest och söker en proffesionell musiker så får ni nu den perfekta möjligheten att se till att er fest blir en oförglömlig upplevelse att minnas!

Samuel Gajickis hemsida