The Witcher är en av de mest populära spelserier som någonsin skapats. Senaste spelet The Witcher 3: Wild Hunt har blivit en oerhört lyckad sådan och både spelare och recensenter överöste Sapkowskis speladaptation med beröm. 


Det finns nog inte många av er, om nån, som inte känner igen Adrzej Sapkowskis storlitterära verk om häxkarlen Geralt. Storsuccén har gjort framför allt speladaptationen, tack vare vilken blev många spelare nyfikna på Sapkowskis fantasyromaner i sin helhet. Det senaste spelet (tredje i serien) med benämning Wild Hunt är en av de bästa spel i modern tid och på sajten Metacritic har alla tre versioner (PC, PS4, XONE) över 90 av 100 möjliga poäng.

Nu har polska CD Projekt Red, som står bakom Witcher serien annonserat att ett kommande spel är i utvecklingsfasen. Mer än en officiell annonsering av att spelserien kommer få en uppföljare vet vi dock inte om och därmed är det många obesvarade frågor som ligger i luften. Det ska tilläggas att The Witcher 4, som titeln eventuellt skulle kunna heta, kommer inte lanseras på ett bra tag då CD Projekt har flertal andra projekt som prioriteras för stunden.

Bland dessa vill man få till en teknisk upgpradering av The Witcher 3 och därmed få den lanserad även på de nya spelkonsolerna PS5 och Xbox Series.