Nu har sommaren kommit igång ordentligt med sommarlov och för en del av oss även semester. Sedan den 1 juli får vi nu dessutom träffas och umgås i större utsträckning än vi kunnat tidigare i år. Jag har precis som många andra längtat efter sommartiden för att kunna träffa vänner och familj på säkert avstånd, och med dessa nya regler kan vi även njuta av olika tillställningar och sammankomster inomhus.

       

Foto: Alexandra Jansson

Haninge Fantasy games är ett event som årligen hålls i Haninge Kulturhus och idag, måndag, har dörrarna öppnat. Arrangerat av Haninge Kommun är det riktat till både nya och erfarna bräd-roll- och figurspelare. Här får man möta en mängd olika spel så det finns absolut något som faller var och en i smaken, och det finns engagerade volontärer på plats som gärna hjälper till att hitta det perfekta spelet samt ser till att alla besökare kommer in i och lär sig spelet.

Utöver öppet hus erbjuder Haninge Fantasy Games ”Game of the day”, vilket är dagliga mindre turneringar i olika, snabbspelade spel. När man är med och spelar samlas ens poäng ihop och i slutet av veckan blir det prisutdelning! Tidigare år har det arrangerats cosplay-tävlingar men på grund av rådande omständigheter har detta inte kunnat organiserats – men för de som ändå anländer i cosplay finns det priser som väntar.

   

Foto: Alexandra Jansson

Besökarna är väldigt nöjda med detta årliga event, jag själv har gått från helt ovetandes till uppslukad av brädspelens värld tack vare denna möjlighet. ”Haninge Fantasy Games är ett välbehövligt och uppskattat inslag av nörd-kultur i Haninge Kommun” förklarar Rodrick, som är med och spelar idag. Här kan personer i alla åldrar samlas och de har en egen ingång i kulturhuset. ”Gemenskapen ligger på topp” säger en annan deltagare, Kim.

Kom och besök Haninge Fantasy Games, de har öppet måndag-fredag klockan 11-18 under vecka 27 och inträdet är gratis. För att hålla eventet säkert hålls rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och besökarna behöver boka bord, antingen via Facebook, på plats eller via kontaktuppgifterna som står på Haninge kommuns hemsida.

Spela säkert!