MUSIK Efter drygt tio års paus återvänder Sahara Hotnights. Singeln ”Reverie” beskriver de själva som ”en liten lovsång till eskapismen”. Albumet ”Love in Times of Low Expectations” släpps 6 maj.

Lyssna på ”Reverie”

Sahara Hotnights om låten:

”Reverie handlar om att hitta en fristad från mentalt kaos. En liten lovsång till eskapismen”

2011 tog Sahara Hotnights en paus efter att ha spelat tillsammans i tjugo år. Och då verkligen spelat kors och tvärs, hit och dit, överallt, i garage och källare, på fritidsgårdar, stora festivaler och varenda klubb däremellan, i Sverige, i övriga Europa, i USA.

2022 återupptar Sahara Hotnights verksamheten efter ett uppehåll som blev längre än vad någon av dem hade trott men likafullt visade sig välbehövligt, för att inte säga nödvändigt. Den 6 maj kommer gruppens sjunde album ”Love in Times of Low Expectations” (producerat av Petter Winnberg och Pierre Riddez), varifrån ”Reverie” är första smakprov.

”Om man tittar på vår diskografi är det svårt att hitta någon platta som låter som någon av våra andra skivor. Med varje album har vi brutit ny mark och kanske inte riktigt gjort vad någon förväntar sig att vi ska göra. Det tycker jag gäller den nya också”, säger Jennie Asplund.

”Vi har alltid behövt ta avstamp i något nytt för att det ska kännas meningsfullt”, fyller Maria Andersson i.

”Så fort vi var i studion blev det tydligt att vi har väldigt mycket kvar att utforska. Under arbetet med nya skivan kändes det relevant att skala ner produktionen. Vi anammade ett mer minimalistisk sätt att spela och tänka; smalt och distinkt istället för att flexa rockmuskler.”