Det var en minst sagt lyckad lördag för Djurgården. På bortais lyckades man nolla Brynäs och återigen ge sig en gnista hopp om att få undvika kvalspel. 


Segern var en oerhört viktig sådan med tanke på att Djurgården förlorade mot Malmö tidigare under veckan. Ett Malmö som nu kämpar främst om att hålla sig kvar i SHL men även om en sista möjliga slutspelsplats som man fortfarande kan nå.

Matchen mot Brynäs var en högintressant sådan med många målchanser åt bägge håll. Nyförvärvet Alexander Salak blev en högst bidragande faktor till att Djurgården kunde gå från matchen med tre nya poäng och en stärkande 2-0 seger i bagaget inför kommande dueller.

Första perioden var en böljande sådan med målchanser åt bägge håll, men målvakterna Salak och Vehviläinen hade koll och spikade kassen. Vehviläinen fick ge sig i den andra perioden när Schilling fick ett friläge och avslutade med ett rapp skott mellan benen.

I den tredje perioden var det Djurgården som för första gången i matchen vann skottstatistik, trots detta höll sig 0-1 ställning väldigt länge, så pass länge som in på sista minuten när Brynäs testade spel med en extra spelare på jakt efter kvittering. Då klev kaptenen Sörensen fram och tryckte in 0-2 i öppen kasse efter en spurt över hela isen.

Tränaren Joakim Fagervall var nöjd efter matchen med sitt lag och berömde framför allt det defensiva arbetet som gång på gång klarade av Brynäs anstormning. ”Vi är i skottlinje, vi jobbar väldigt mycket på puckförare och lyckas med det på ett bra sätt i våran egen zon” –  sa Fagervall på presskonferensen.