Det var en dyster söndagskväll för de två Söderortslagen Hanviken och Huddinge, som inte räckte till mot sina respektive motståndare. Bägge lagen åker nu neråt i tabellen och behöver hitta tillbaka till det vinnande spåret igen. 


Under gårdagen hade Hanviken spelat på bortais mot Kalmar. Ett Kalmar som fullständigt körde över det gästande Söderortslaget och vann enkelt med 5:1.

Det var dock Hanviken som började duellen allra starkast, när Nicklas Nousiainen assisterad av Olsson och Santesson fixade ettmålsledning till bortalaget i början av den första perioden. En ledning som Hanviken lyckades hålla ganska länge. Kalmar lyckades dock kvittera matchen och det precis i slutet av den första perioden, när Sebastian Ottosson såg till att göra 1:1 med bara 17 sekunder kvar på klockan. Ett tungt mål för Hanviken.

I den andra perioden var det Kalmar som tog kommandot och ledning i matchen genom Jesper Sellin. I slutet av perioden  hamnade Hanviken i ett riktigt svårt läge, efter att man åkt på en hel del utvisningar. Powerplay fem mot tre lyckades Kalmar förvalta och Markus Palmberg skickade in 3:1. Hanviken var fortsatt i underläge och fem mot fyra gick också vägen för hemmalaget – som bara drygt en minut efter 3:1 målet ökade sin ledning till hela 4:1 och punkterade mer eller mindre matchen.

I den tredje såg vi endast ett mål, som gjordes via Kalmars Ahoniemi. Hanviken får nu snabbt ladda om batterierna, då det väntar ett Stockholmsderby redan på onsdagskväll.

FOTO: skärmdump från stats.swehockey.se

Huddinge spelade hemmamatch mot Nybro Vikings, ett lag som för tillfället ligger i toppen av tabellen. Det var dock ett Huddinge som inte gav något gratis och kämpade på rejält. Till slut blev det dock Nybro som knöt ihop säcken och tog med sig tre poäng.

Nybro tog ledning efter ett sevärd klapp-klapp-spel när Janne Väyrynen satte 0:1 för gästerna. Därefter kvitterade hemmagänget, när Carenfelt hittade fri Odljung som kvitterade ställningen. Det skulle dock bli Nybro igen som fick leda matchen. Efter ett stort misstag i Huddinges egna zon kunde Adam Persson fixa 2:1 till Nybro.

Ledningen höll inte i sig särskilt länge, Huddinge kvitterade återigen, denna gång genom Filip Runbjer. Två sekunder innan periodsignalen blev det däremot återigen gästerna som kunde glädjas när Persson gjorde sitt andra mål för kvällen.

Efter en andra period som blev mållös skulle allt avgöras i den tredje. Först kvitterade Anton Kalte efter en fin framspelning av Hälleström. Med drygt fem minuter kvar av matchen kom dock ett avgörande, och det var bortalaget som stod för denne när Lindström överlistade Huddinges målvakt Albin Andersson och satte slutliga 3:4 resultatet. Gästande Nybro ligger nu med sina 24 poäng på en första plats och har fått en kanonstart på säsongens spel i Allettan Södra.

FOTO: skärmdump från stats.swehockey.se