När jag träffar Simon slås jag av hans otroliga driv och målmedvetenhet.

Artisten och låtskrivaren från Jordbro som 2020 fick Haninge kommuns ungdomsstipendium för ”fortsatt musikalisk utveckling och musikproduktion” samt att han ”har en stor utvecklingspotential som artist varför han är en värdig mottagare av årets ungdomsstipendium”.

Men vägen dit har varit allt annat än spikrak för 24-åringen.

När han, vid 8-års ålder började stamma såg han det som ett hinder, idag ser han det som en gåva och en tillgång. Efter många år av hårt arbete för att bygga upp sin självkänsla och sitt självförtroende så föreläser Simon idag om stamning, runtom på olika skolor och drömmer om att få fortsätta göra det . Han är en stor förebild och inspiration för många!

Han växte upp med funktionsnedsättningen stamning men trots det har han alltid kämpat för det han tror på och för sin dröm, drömmen om att hålla på med musik, och han vill visa andra att ingenting är omöjligt. Efter genombrottet i Talang 2019, med den egenskrivna låten Wakanda har det hänt mycket för Nzingaboy. Både Wakanda och låten Zamunda (där han gästas av afrobeat-artisten Slim Prince) är båda inspirerade av en fiktiv film-värld. En värld där allt är möjligt.

Simon Nzinga

Förra året var det meningen att Nzingaboy skulle göra en spelning i Frankrike men på grund av covid-19 så blev det inte av men drömmen om att spela utomlands lever kvar och jag frågar honom vart han ser sig själv om fem år.

-”Inom fem år ser jag mig som en stor musiker, i Sverige och även utomlands. Kör min drömbil, bor i min drömlägenhet med min drömtjej. Åka på turne, ha en stor fanbase och kanske en villa i hemlandet. Jag lever livet med inre frid”.

Han pratar mycket om attraktionslagen – att visualisera. Det liknar det du gör när du dagdrömmer, men när du visualiserar gör du det med en bild som du har bestämt dig för att du vill förverkliga. Detta gjorde Simon varje dag i två månader innan han kände sig redo att söka till Talang.

På väggen hemma i Jordbro har han satt upp sina mål, mål som han vill och tänker uppnå, det sista han ser när han lägger sig på kvällen och det första han ser på morgonen när han vaknar är sina drömmar och det han jobbar för. Varje morgon mediterar han, skriver ner tio saker som han är tacksam för och visualiserar fem minuter, det han vill uppnå – sen tar han dagen med storm !

Innan årets slut siktar Nzingaboy på att släppa 5-6 nya singlar, b.la låten Deja vu, med Allstar Records, som kommer inom en snar framtid och imorgon, Fredag 23 Juli gästar han festivalen Öland Roots.

Simons kanal på Youtube; https://www.youtube.com/channel/UChcirfi71tHPiks9VCTlujQ

Simon på Instagram; https://www.instagram.com/nzingaboy/?hl=sv

Simon på Spotify; https://open.spotify.com/artist/1RgBDc284iWe6L6POGdRRF

Lycka till i framtiden och med allt du tar dig för Nzingaboy!