Kvalspelet började bra för Södertälje. Först vann Söderortslaget med 3-1 och igår registrerades en ny vinst med 2-0.


Det har inte varit utan problem för SSK. Troja-Ljungby skapade väldigt farliga målchanser i bägge duellerna och Södertälje fick många gånger om tacka sin målvakt Tolopilo som storspelat i bägge matcher och som var en av de främsta faktorerna till att Södertälje nu har 2-0 i matcher.

Södertälje sköt betydligt mindre i bägge matcher, men produktiviteten avgjorde till slut. Efter två matcher hade Troja avfyrat hela 70 gånger mot Södertäljes mål men endast en puck letade sig förbi Tolopilo. Ett resultat som Troja, som nu har kniven på strupen är naturligtvis högst otillfedsställda med.

Under gårdagen var det powerplay i mitten av första perioden som avjorde för SSK när Willman Borvik skaffade hemmalaget ledning efter en påpasslig styrning. Därefter blev det inga fler mål trots vassa chanser åt bägge håll.

Framför allt bortalaget spelade sig till oerhört många möjligheter men föll på avslutningsfasen. Södertäljes seger bekräftades av Anderberg, som med dryga trettio sekunder kvar av drabbningen skickade pucken över hela banan in i öppen kasse. Troja-Ljungby lyckades inte dramatisera duellen i avslutningen och Södertälje kunde därmed fira på nytt.

Idag är det pausvila som gäller innan SSK tar sig an Troja Ljungby i två bortamatcher.