Avengers: Endgame regissör Joe Russo har uttalat sig om att han tror att spel kommer att dominera framtiden. ”Om metaverse kommer igång så kommer spel vara ledare” säger Russo till tidningen IGN Nordic. 


Spel har genomgått en enorm utveckling de senaste tio, femton år. I takt med den grafiska utvecklingen har spel börjat erbjuda helt nya typer av upplevelser. Numera är det inte något undantag att göra spel som interaktiva filmer vars berättelse i många former överträffar filmproduktionen som sådan.

Skapandet av stora världar (RPG spel)  där spelaren själv kan forma sin berättelse med stöd av en storyline har också blivit normen.

Nu berättar regissören Joe Russo, som står bakom succéfilmen Avengers: Endgame, att han tror att spel i sig kan vara dominerande i den framtida världen som kommer bli alltmer virtuell. ”Revolutionen kommer från gaming sidan, det är där tekniken finns”, säger Russo och hänvisar med detta till de största spelutvecklare som numera skapar spel som utifrån de tekniska möjligheterna förbryllar spelarna världen över.

Russo har även adresserat företaget Meta (Facebook) och menar på att spel kommer föra världen framåt på ett sätt som Facebook inte kan.

VD för Microsoft Gaming har också uttryckt sin åsikt på temat och hans uttalande stödjer på många sätt Russos teori. Han adresserar metaverse, en framtida vision om virtuella 3D världar där folk kommer kunna interagera med varandra, som något som spelbranschen har gjort under flertalet år. ”En hel generation har vuxit upp genom sociala interaktioner skapade i spel”, säger Spencer i en intervju med Sway podcast.