AIK börjar närma sig toppen i Allsvenskan. Stockholmslaget klarade av uppgiften och säkrade en stabil vinst mot GIF Sundsvall i gårdagens drabbning, det på bortaplan. 


En stabil insats blev det från AIK som från start varit det klart bättre laget och som skapade en hel del farliga målchanser. Trots det lyckades Sundsvall med mycket hjälp av en självsäker debutant Gustaf Molin i målet hålla undan för AIK:s vassa anfall i den första halvleken.

Men redan i den första minuten av den andra halvleken tog gästerna ledning. Det genom Jordan Larsson som självsäkert satte 1-0 mot den chanslösa Molin. För Larsson blev detta hans första mål i Allsvenskan. I den 70:e minuten var det dags för Nabil Bahoui att glänsa. AIK anfallaren fixade, via en touch på hemmalagets Anton Eriksson, 2-0 för gästerna och då var det färdigspelat.

Sundsvall lyckades inte dramatisera matchen något met och fick se sig slagna för andra gången i rad. För AIK blev det istället tredje raka seger och därmed en glädjefylld resa hem till Stockholm. Laget ligger för tillfället på en tredjeplats i tabellen bakom förstaplacerade Hammarby samt andraplacerade Mjällby.