AIK har sedan en månad tillbaka bekräftat att man förhandlar med John Guidetti, som för närvarande tillhör den spanska La Liga klubben Deportivo Alavés, om en möjlig övergång till AIK. 


John Guidetti befinner sig i ett kritiskt läge. Karriären går inte alls vägen den senaste tiden för 29-åringen.  La Liga klubben Deportivo Alavés har i januari 2018 värvat svensken för hela 44 miljoner kronor, en minst sagt dyr affär. Den spanska klubben trodde mycket på Guidetti, men svensken har inte alls lyckats leverera upp till de mycket höga förväntningarna.

Detta har lett till att Guidetti har befunnit sig utanför startelvan under stora delar av säsongen och endast fått starta i två matcher.

Nio mål på totalt 73 spelade matcher i Alavés är naturligtvis alldeles för lite och nu vänder Guidetti blicken mot en möjlig nystart på karriären. AIK är på radarn, men en sådan flytt kommer inte vara möjlig ända fram till sommaren – då affären mellan AIK och Alavés sprack.

AIK:s ordförande har uttalat sig om att affären föll på summan som Alavés begärt för svensken. ”Allt handlar om pengar och de pengarna har inte vi”, sa Falck till Fotbollskanalen. Ett nytt försök kan göras längre fram under året, mera konkret under sommaren då Guidettis kontrakt med Alavés löper ut.