Likt tjejernas semifinaler så var även killarnas semifinalsdrabbningar betydligt tajtare och jämnare  kontra de kvartsfinaler som spelades tidigare under veckan.


Stockholm Syd gick in i matchen med lite favoritskap men att Västerbotten skulle vara en tuff nöt att knäcka, det visste nog alla från självaste början. Matchen började relativt jämnt men Västerbotten strulade till det redan i den femte minuten när man åkte på en utvisning.

Stockholm tog vara på sitt första powerplay och i slutet av den lyckades Tim-Kristian Lukkarinen göra 0:1 målet för Stockholm. Glädjen skulle dock snabbt försvinna iväg för Stockholmslaget, när de istället kort efter ledningsmålet åkte på utvisning. Efter några sekunder kunde Gustav Öberg Andersson sätta dit kvitteringspucken. Västerbotten var mycket aktiva under den fösta perioden och matade på rejält men Stockholm matchade bra och Viggo Nordlund lyckades ta tillbaka ledning för stockholmsgänget. 1:2 var ställningen efter första perioden.

I början av den andra perioden ökade Stockholm tempot en del och började spela bättre. Kvitto på detta sattes genom Melvin Nilsson som nätade för 1:3. Därefter bjöd man dock in motståndarlaget till matchen rejält efter en rad onödiga utvisningar som gav Västerbotten lite vind i seglen. Något mål blev det dock inte och det var Stockholm som åter kunde utöka sin ledning, när Nordlund nätade för andra gången i matchen efter en fin passning av Joakim Engholm.

Då gick luften ur Västerbotten och fokuset började sakta men säkert rinna iväg. Trots detta satsade man på att ta ut målvakten med knappa fem minuter kvar, en chansning som gick vägen efter att Valter Lindberg reducerade till 2-4 efter en fin soloprestation. Det var dock fortfarande två mål kvar att ta ikapp för Västerbotten, och därmed tvingades man ta ut målvakten igen och testa lyckan på nytt. Denna gång lyckades Stockholm utnyttja det öppna målet och Joakim Engholm satte det femte målet. Västerbotten hade inget att förlora så chansningen med en extra spelare fortsatte, vilket Noel Öhgren straffade med ett mål till för Stockholm.

Slutresultatet 2-6 innebär att Stockholm Syd kan göra sig redo för morgondagens finalmatch.