Över 40 000 människor bevittnade säsongens första Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården. Ett som på många sätt påminde om fjolårets derby. Förutom slutresultatet var det nämligen även samma spelare som satte det vinnande målet och avgjorde stormatchen.


Djurgården skapade en rejäl chans i början av stormötet, men Banda som avslutade på volley missade målet. I slutet av den första halvlek kom derbyts första och samtidigt sista mål. Precis i slutet av första halvlek lyckades Hussein slå ett välplacerat inlägg i offensiv box där Stefanelli befann sig, redo att nicka in 1-0 för AIK.

Det anmärkningsvärda här är att Stefanelli mycket riktigt avgjorde även förra Stockolmsderbyt mot Djurgården, det också precis i slutet av den första halvlek – precis som under gårdagens duell. I år har dock sagan ett betydligt lyckligare slut för Stefanelli själv, då han denna gång fått spela klart matchen.

Förra derbyt hade argentinaren nämligen tagit av sig matchtröjan i samband med ledningsmålet – något som domaren belönade med ett gult kort och i och med att 27-åringen redan inkaserat ett gult kort tidigare i matchen så blev det slutspelat i det derbyt – något som naturligtvis ställde till det för AIK som fick försvara sig med en man mindre.

Men i år hade man inga sådana bekymmer. Däremot var Djurgården riktigt nära att kvittera i andra halvlek vid ett par tillfällen, men chanserna rann ut i sanden för det gästande laget. Därmed blev en 1-0 vinst för AIK ett faktum.