ENSKEDE

Onsdagen den 8 december genomförde polisen en planerad insats i Enskededalen. En insats där syftet var att öka tryggheten för allmänheten och att försvåra för kriminella att begå våldshandlingar.

Flera polisiära enheter samt olika samverkanspartners deltog i insatsen – bland annat lokalpoliser, hundenheten, piketen och Kronofogden. Insatsen hade ett tydligt fokus, att minska skjutvapenvåldet och stärka lokalsamhället.

-Vi har en tydlig målsättning att bibehålla och öka tryggheten för våra medborgare och försvåra för kriminella individer att begå våldshandlingar. Därför har vi haft den här insatsen idag. I detta område finns en liten grupp individer som begår grova brott. Insatsen har riktat in sig mot denna grupp individer och deras brottsverktyg, säger Tobias Lövström, chef för lokalpolisområde Globen.

Beslag av vapen och narkotika

Under onsdagen genomfördes också sök i olika garage, källare och allmänna utrymmen tillhörande bostadsområden i främst Enskededalen. De sök som gjordes resulterade i beslag av både vapen och narkotika. En del av beslagen gjordes i samband med själva söket och andra i samband med tvångsåtgärder som vidtogs under insatsen.

Under insatsen kontrollerades också personer som ledde till misstanke om penningtvättsbrott och pengar togs i beslag. I ett samarbete med Kronofogden kunde skulder utmätas och en person med utvisningsbeslut påträffades.

polisen.se