Det stundar för ett storhetsmöte i Allsvenskan. På söndag eftermiddagen möts ärkerivalerna Hammarby och AIK. Detta på Hammarbys hemmaplan där det förväntas ske en mycket speciell match med tanke på förutsättningarna inför det heta derbyt.

Favoritskapet får nog ligga på AIK som för tillfället delar lika poängskörd med Djurgården, då bägge Stockholmslag för närvarande ligger på 44 poäng och ligger i toppen av tabellen. Hammarby däremot befinner sig just nu 10 poäng efter AIK samt Djurgården och ockuperar just nu en stabil sjunde plats. Hammarby har närmast sikte på Kalmar som ligger enbart tre poäng högre upp i tabellen, men som dock haft ett jättebra flyt med sig de senaste matcherna. Kan uppehållet möjligtvis ändra på förutsättningarna?

Hammarby går in i storhetsmatchen med en förlust i bagaget när man senast förlorade mot ett starkt Norrköping, men i Stockholmsderbyt kommer föregående matcherna med all sannolikhet snabbt glömmas och läggas åt sidan. Här gäller det bara att gå för vinst i en match som betyder så extremt mycket för bägge lag, både när det gäller prestige och naturligtvis även de viktiga poäng.

Hammarbys tränare Milos Milojevic har enligt Sportbladet lite oklarheter i truppen inför söndagens superviktiga möte. Skadelistan, på vilken exempelvis Jon Gudni Fjoluson står inskriven på, är lite av ett bekymmer för laget. Islänningen Gudni Fjoluson har redan spelat färdigt för säsongen på grund av det slitna korsbandet och kommer därmed inte bli tillgänglig för spel. Mohanad Jeahze däremot, en annan Hammarby spelare som också han skadats under den sista matchen innan uppehållet, verkar dock vara redo för spel. Milojevic uttryckte sig följande kring Jeahzes aktuella tillstånd: ”Han har en bristning men han känns bra och jag har fått från medicinska teamet att han är okej så jag måste lita på dem”. Han tillägger också att Jeahze själv vill spela matchen.

Det återstår att se vilka som går segrande ur den heta striden som väntas på söndagen. Matchen börjar 15:00 i Tele2 Arena.