Djurgården kämpar febrilt om att försöka undvika ett alltmer sannolikt kvalspel. Igår stod Brynäs för motståndet och på Hovet var det äntligen lite härlig stämning efter den långa pandemin. Åskådarna hade mycket att se fram emot, i Djurgårdens mål debuterade nämligen nyförvärvet Alexander Salak.


Det var ett lite vassare Brynäs som uppträdde i den första perioden och som skaffade sig en del riktigt farliga målchanser. Även Djurgården hade några chanser men perioden slutade trots allt med 0-0.

I början av den andra perioden var det gästerna som inledde med skärpan och Bertilsson satte 0-1 i spel 6 mot 5. Djurgården skulle dock komma tillbaka och kvittera tillställningen. Den kom i den 33:e minuten av matchen när Lekkerimäki bombade in 1-1.

Läget skulle bli ännu bättre för Djurgården. I början av den tredje perioden gjorde den rutinerade forwarden Rhett Rakhshani ett uppvisnings nummer i Brynäs egna zon när han tog sig igenom försvaret och avslutade träffsäkert bakom Vehviläinen.

2-1 resultatet skulle hålla i sig rätt så länge, trots att Brynäs hade några riktigt vassa chanser. Men i slutet av den tredje perioden skulle Djurgården trots allt tappa det så lovande resultatet, när Bengtsson utvisades för holding.

Brynäs stegrade tempot i det numerära överläget och precis i slutet av den, efter att Djurgården blev fulltaliga, drämde Timashov in 2-2. Brynäs tog vara på momentum och avgjorde matchen till sin fördel i början av övertid, när Djurgården strulade till det i egen zon och gästernas Scott kunde skicka in 2-3 för Brynäs.

Den nytillkomna tränaren Joakim Fagervall var inte alls nöjd med Djurgårdens prestation efter matchen. ”Vi spelar alldeles för svårt många gånger” – uttryckte han till C More. ”Jag tycker inte vi gör jobbet”.