SKÄRHOLMEN

Polisen fick tips om cannabisrökning i en skogsdunge i Skärholmen. När tipset följdes upp hittades ett nyckelkort från ett hotell. Nyckelkortet låg under en sten och det visade sig att det ledde till ett hotellrum som bokats av ett lokalt kriminellt nätverk.

En husrannsakan gjordes av hotellrummet och där fann man narkotika som översteg den nedre gränsen för grovt brott. Samma kväll kunde två personer gripas och sedan dess har de suttit häktade. Båda med kopplingar till nätverket.

Nu har Södertörns tingsrätt meddelat dom och de båda männen döms till tre år och fyra månaders fängelse vardera. Cirka 300 gram kokain, 600 gram cannabis och 200 000 kronor i kontanter förverkades. Tingsrätten anser att det är styrkt att narkotikan innehafts i överlåtelsesyfte.

-Det är en kombination av nyfiket polisarbete, föredömlig klassisk utredningsmetodik, rätt prioriteringar och stöd från moderna hjälpmedel såsom kryptochattar som gör det här ärendet speciellt. Det visar att den här kraften finns hos lokalpolisområdet och jag är mycket stolt över hela kedjan från ax till limpa, säger Susan Friberg, lokalpolisområdeschef i Skärholmen.

polisen.se