Både Djurgården och Hammarby kan pusta ut för tillfället. Bägge lagen är nu klara för semifinalspel efter att man klarade av sina respektive kvartsfinaldueller mot Kalmar och Norrköping.


I lördags mötte Djurgården Kalmar. Trots att Djurgården fick spela på bortaplan var de ändå klara favoriter och vann också matchen med 0-2. Nu kan ett eventuellt Stockholmsderby vara på agendan, beroende på huruvida AIK vinner mot Malmö ikväll.

För Hammarby innehöll kvarstfinalen betydligt mer dramatik än för ovannämnda Djurgården. Cifuentes mannar fick en väldigt dålig start och efter redan tjugo minuter hade man ett tvåmåls uppförsbacke. Men efter Besaras mål i 42:e minuten gick Hammarby till pausvilan med ny energi och förhoppningar om att matchen skulle vändas, vilket den gjorde också.

I början av den andra halvleken kvitterade Bojanic tillställningen i den 50:e minuten innan Selmani, bara åtta minuter senare, fick ett straffläge och gjorde 3-2 för hemmalaget. Norrköping lyckades aldrig resa sig efter tre smällar i rad från Hammarby och fick se sig slagna av Stockholmarna.

Ikväll väntar ett möte mellan Malmö och AIK. Två storlag som befunnit sig i toppen av Allsvenskan ifjol. Vinnaren av denna match kommer att ställas mot Djurgården. Hammarby i sin tur vet redan sin motståndare,  i semifinalen är det Elfsborg som väntar. Elfsborg slog ut Götebog med 1-0 på hemmaplan.