I Igelboda i Nacka såg en man två män hoppa ut från en balkong och de sprang sedan mot Frejvägen och lämnade platsen i en bil. Mannen anmälde det misstänkta och nu sitter fyra gripna misstänkta för flertalet brott. 

Det var vid 13-tiden idag onsdag som en man såg två män hoppa ut från en balkong i Igelboda i Nacka. De båda männen hade bråttom och rusade misstänkt mot Frejgatan och satte sig i en bil och körde från platsen.

Mannen kontaktade polisen som på plats kunde konstatera att det i bostaden bodde en kvinna i 95 årsåldern och hade utsatts för grov stöld i bostaden.
De två männen hade varit där och berättet för kvinnan att de var från hemtjänsten och behövde hennes bankomatkort.  När de fått kortet hade de hoppat ut genom balkongen.

Under onsdagen har flertalet anmälningar inkommit om liknande händelser och på polisen.se.

12:00 idag ska en rullstolsburen kvinna blivit bestulen av två personer som påstod sig vara poliser som bad om hennes bankomatkort. Även detta i Igelboda.

14:44 anmälde en 95-årig man från Saltsjöbaden att två personer ringt på hans dörr och försökt övertala honom att lämna över sin legitimation. Han har även fått telefonsamtal om att någon försökt ta lån i hans namn. Vilket rubricerades som försök till.

14:55 Ringde en man i 85-årsåldern att han fått flera samtal från en man som påstår sig ringa från en bank och ska komma på hembesök.

16:32 En kvinna i 95-årsåldern har tidigare under dagen fått telefonsamtal och besök hemma av personer som sagt att de är poliser. De har uppgett att någon försökt ta lån i hennes namn och därför tagit med sig hennes bankkort. Nu saknas 15.000 kronor från hennes konto.

På eftermiddagen stoppade en patrull en personbil med fyra personer i på Saltsjöbadsleden. I bilen fanns fyra män i åldrarna 20 till 25 år. De greps misstänkta för en grov stöld som skedde vid trettontiden i Igelboda.