NACKA

På söndag, den 15 maj – är det dags för Viggoruset. Ett lopp som är 3 km långt, för barn och unga med särskilda behov (NPF).

För 6:e året i rad ordnar insamlingsstiftelsen Viggofoundation ett lopp för unga med NPF (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning) och rekordmånga har anmält sig. Målet är att ha roligt genom att vara aktiva och idrotta tillsammans med både gamla och nya kompisar.

Det utlovas en härlig eftermiddag på Hellasgården i Nacka. Efter loppet blir det korvgrillning och alla deltagare får medalj och diplom.  Anmälan och mer information hittar ni  på viggofoundation.se 

Viggofoundation startades av Måns Möller när han inte kunde hitta någon idrottsförening/aktivitet som passade för hans son Viggo – som har autistiskt syndrom. Första fokus har varit att samla in pengar för att på lång sikt kunna utveckla en träningsmodell som passar barn med neuropsykiatriska funktionshinder.

NPF är samlingsnamnet för flera olika tillstånd eller diagnoser. Några av dessa är adhd, autism och Tourettes syndrom. I Sverige uppskattas tio procent av alla barn ha någon form av neuropsykiatriskt funktionshinder och det är inte ovanligt att ett barn har flera diagnoser.