Södertäljes säsong har inte varit särskilt lyckad hittills. Laget har förutom ett fåtal matcher haft svårt med sitt spel och tappade många poäng som följd. Poäng som nu börjar bli en mycket eftertraktad vara för Södertälje, som börjar befinna sig i ett jobbigt läge.


Södertälje möter närmast Mora och det imorgon på eftermiddagen. En match som kommer bli ytterst intressant att beskåda med tanke på läget i tabellen. Att det gästande laget Mora kommer bli desperata efter poäng i Scaniarinken är mycket troligt, då laget sitter just nu på en trettonde och därmed näst sista plats i serien.

Hemmalaget kommer dock också behöva kämpa hårt för sina poäng, då en förlust hade fört de alldeles för nära de lägst placerade lagen i serien. Att vara med i bottenstriden är utan tvekan det sista Södertälje vill i nuläget. Hemmalaget kan däremot ändå känna åtminstone en del självförtroende. Från de senaste två matcher har man trots allt lyckats plocka fyra poäng.

Det har också hänt en hel del i laguppställning. Den allra fräschaste nyheten är att kanadensaren Matt Marcinew ansluter till SSK. Han kommer från spel i den finska ligan där han spelade för HPK och lyckades med fyra assist på de 17 spelade matcher.