Södertälje har vaknat upp en smula. Laget kämpar febrilt för att undgå vårens kval om att hålla sig kvar i ligan. Igår togs det stora steg mot det målet, när rivalen AIK stod för motståndet. En het Stockholmsderby var på gång i Scaniarinken.


Två poäng – det är skillnaden mellan Södertälje och Vita Hästen i detta nu, en skillnad mellan att rädda sig kvar eller hamna under sträcket och få spela kval. Det är inte många matcher som återstår och varje poäng kommer därmed vara oerhört viktig sådan i kampen om att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan.

Igår stod Stockholmsderby på menyn när AIK gästade Scaniarinken. De drygt 3174 åskådare såg en rejäl kamp om en oerhört viktig seger. SSK hamnade i underläge i den första perioden när AIKs nya skyttekung Semjonov sköt in 0-1 för gästerna. AIK hade en rejäl chans att utöka ledningen i slutet av den första perioden, men SSK höll undan.

Kvitteringen kom i den andra perioden och det via kanadensaren Marcinew som tog sig fram genom zonen och avslutade träffsäkert. 1-1 stod på tavlan.

Matchen skulle avgöras i den tredje perioden. Den började hemmalaget betydligt vassare och efter drygt en minuts speltid drämde Alba in 2-1 målet för SSK. Kort därefter kom en annan projektil som hittade vägen bakom gästernas målvakt Khomchenko, det efter Sjöbergs fina solonummer som innebar 3-1 ledning för hemmagänget.

Det blev också slutresultatet och tre viktiga poäng för SSK, som nu börjar närma sig lagen ovanför sträcket. Södertälje spelar ny match på onsdag, när serieledaren HV71 står för motstånd.