Är du en bekväm oxe eller en mystisk skorpion? Enligt astrologin så passar vi mer eller mindre bra med olika hundraser beroende på vilket stjärntecken vi är födda i. Om du funderar på vilken hundras du ska köpa så kan du ta astrologin och stjärnorna till hjälp.

Här är raserna som passar dig bäst.

STENBOCKEN ( 22 DECEMBER – 19 JANUARI )

Stenbocken styrs av Saturnus. De är ofta lite gammaldags, gillar disciplin, struktur och att jobba hårt och målmedvetet. De är kloka, tålmodiga och trygga i sig själva. Hunden som passar dig och din drivkraft är en berner sennenhund. De är lojala, lugna, tillgivna, intelligenta och trofasta. 

VATTUMANNEN ( 20 JANUARI – 18 FEBRUARI )

Vattumannen styrs av planeten Uranus. Den står för revolution och förändring. Du föredrar att sticka ut istället för att anpassa dig men du kan även vara lite blyg ibland.  Du är en intellektuell människa som älskar att hjälpa andra. Därför skulle en shiba passa dig perfekt. Den är charmig, orädd och alert.

FISKARNA ( 19 FEBRUARI – 20 MARS )

Fisken styrs av planeten Neptunus. De är ofta spirituella och gillar att dagdrömma. De är fyllda av fantasi och är ofta lite konstnärliga. De känner stark medkänsla för sin omgivning. De kan dock vilja dra sig undan ibland. En cavalier king charles passar dig perfekt. Den är precis som du  social, orädd och mån att komma överens med alla som är lugna och flexibla.

VÄDUREN ( 21 MARS – 19 APRIL )

Väduren styrs av planeten Mars. Det är planeten som förknippas med energi och aggression. En vädur är något barnslig men rolig, tävlingsinriktad, energisk, tycker om utmaningar och att leda andra. En schäfer skulle passa dig. Den är intelligent, nyfiken, alert, lite envis men modig. 

OXEN ( 20 APRIL – 21 MAJ )

Oxen styrs av planeten Venus. Oxen älskar det vackra och njutningsfulla. Det ska vara god mat och dryck, musik och konst, romantik och skönhet, vardagslyx och bekvämlighet. De trivs i den bekväma vardagen och ogillar påtvingade förändringar. Därför skulle du passa bäst med en fransk bulldog. Den är känd för att vara kärleksfull, skärpt, charmig, lättsam, social och lekfull men kan även vara en riktig soffpotatis. Den kommer vara ett perfekt komplement till dig. 

TVILLINGARNA ( 22 MAJ – 21 JUNI )

Tvillingen styrs av planeten Merkurius. De är över sociala, extremt kommunikativa, nyfikna, intelligenta, charmiga, äventyrliga, busiga, underhållande och är alltid på språng. En cairnterrier passar dig bäst för den är glad, tålig,orädd och aktiv, ja i stort sett likadan som du.

KRÄFTAN ( 22 JUNI – 22 JULI )

Kräftan styrs av månen som hör samman med känslor, intuition och hemmet. Du är känslosam och empatisk men samtidigt mycket viljestark. Du bryr dig om andra och ger gärna stöd och hjälp då du tycker om att vårda och ta hand om folk. En coton de tulièar är en hund som är känd för att vara rolig, försiktig, lekfull, tillgiven, familjevänlig och snäll. Precis som du själv.

LEJONET ( 23 JULI – 22 AUGUSTI )

Lejonet styrs av solen som förknippas med identitet, livsmening och vitalitet. Ett lejon lyfter gärna andra, tycker om nästan alla och tycker om att belysa andras starka sidor men både syns och hörs mycket själva med. Hunden som passar dig är en bichon frisè. De är snälla, smarta, glada, karismatiska och med på det mesta. 

JUNGFRUN ( 23 AUGUSTI – 22 SEPTEMBER )

Jungfrun styrs av Merkurius. Du är väldigt analytisk av dig, strukturerad, följer regler, är flitig, plikttrogen, arbetsam och älskar att hjälpa andra. Du skulle passa perfekt med en welsh corgi pembroke. Dom tycker om att jobba hårt, är uthållig, vänlig, djärv, smarta och omtänksamma. 

VÅGEN ( 23 SEPTEMBER – 22 OKTOBER )

Vågen styrs av Venus. Du älskar allt som har med skönhet, kärlek och nöje att göra. Du  är social, intellektuell och lite konstnärlig. En mops skulle passa perfekt till din livsstil. De är charmiga, envisa, fogliga, kärleksfulla, uppmärksamma och lekfulla. Ni blir ett gulligt, socialt par tillsammans. 

SKORPIONEN ( 23 OKTOBER – 22 NOVEMBER )

Skorpionen styrs av planeten Pluto och Mars. Du har mycket mod och styrka men även en känslighet, är passionerad men även lite hemlighetsfull. Du är envis och bestämd men även lite mystisk med en tilldragande utstrålning. En norwichterrier skulle passa dig och din dynamiska personlighet. De är livliga, vänliga men kan vara viljestarka. 

SKYTTEN ( 23 NOVEMBER – 21 DECEMBER )

Skytten styrs av planeten Jupiter. Du är beroende av din frihet och ger dig gärna ut på äventyr. Du  gillar motion och friluftsliv, är entusiastisk och optimistisk. Du underhåller gärna och gillar kunskap. Du passar bäst med en siberian husky. De är energiska, roliga, intelligenta, utåtriktade och älskar att ha kul. Ni passar perfekt ihop. 

Källa: Daily  paws, Wikipedia.